NFEA

Ivan Rott tar over som leder for NFEA Rogaland

NFEA Rogaland gjennomgår lederovergang når Ivan Rott tar over stafettpinnen fra Ola Guldbrandsen som ny leder.


Etter mange år som medlem av det lokale styret for NFEA, og tidligere IFEA, har jeg nå fått avløsning etter de siste 10-11 årene som leder. Min gode kollega Ivan Rott i Kairos Technology AS tar nå over stafettpinnen.

Det har vært mange minnerike år der jeg har fått muligheten til å samarbeide med dyktige folk fra ulike firmaer. Lokalstyret i NFEA jobber aktivt for å øke NFEAs synlighet i regionen, og bruker mesteparten av tiden på å arrangere nettverkstreff for bransjen. NFEAs visjon er å være lidenskapelig opptatt av fremtidens kompetanse – gjennom læring, deling og nettverksbygging.

Ved våre nettverkstreff legger vi alltid stor vekt på å tilby innhold med høy faglig verdi. Det har blitt mange treff gjennom årene, selv om pandemien medførte et langt opphold og en treg oppstart etterpå.

Jeg minnes mange høydepunkter fra disse årene. Et av de mest bemerkelsesverdige var i 2012 da vi gjennomførte et seminar om oppgradering av elektro- og automasjonssystemer under drift i aulaen til ConocoPhillips. Dette arrangementet, med nærmere 100 deltakere, ble det mest besøkte jeg har vært med på, med svært aktuelle og spennende temaer.

Rogaland er en region tungt preget av oljeindustrien, og etter 2014 merket vi en betydelig endring da mange personer flyttet eller ikke lenger kunne delta på våre arrangementer. For eksempel, da vi arrangerte bedriftsbesøk hos Øglænd System på Øksnevad, var det få deltakere, til tross for at både bedriften og det faglige temaet var svært relevant og viktig. Temaet omhandlet feil man kan begå når man tar over ansvaret for å installere utstyr som kunden selv har kjøpt inn utenfor EU-sonen.

Etter sammenslåingen av IFEA og NFA til NFEA, har vi økt samarbeidet med Universitetet i Stavanger (UiS). I samarbeid med UiS arrangerte vi et svært spennende teknologiseminar om kunstig intelligens. Deltakerne fikk prøve seg på nevrale nettverk og deep learning i Python, samt lære om hvordan kunstig intelligens brukes innen medisin for å oppdage kreft, noe som kan forbedre kreftbehandlingen og tidlig oppdagelse. Seminaret ble avsluttet med et foredrag om god og dårlig bruk av kunstig intelligens i industriprosjekter.

Når jeg nå ser tilbake på alt jeg har vært med på, er jeg sikker på at Ivan har mange spennende møter i vente. Jeg håper også å kunne delta på like mange nettverkstreff og seminarer i fremtiden, men da uten ansvaret for arrangementet.

Jeg er overbevist om at blant alle de dyktige folkene i bransjen og regionen, vil vi fortsette å arrangere spennende treff som både gir faglig påfyll og mulighet for å utvide ens eget nettverk.

 


 

Hei alle sammen,

Jeg er stolt over å kunne ta over stafettpinnen fra Ola som ny leder for NFEA Rogaland, og vil takke Ola for flott jobb og stødig lederskap de siste 10+ årene.

Med blandet bakgrunn, både fra industrien, (ca 15 år innen Robotics), prosessautomasjon Olje og gass (10+ år) og de siste 4 årene med AI både mot Olje/gass og nye energikilder, ser jeg fram til å skape nye spennende møtepunkter i regionen framover for NFEA lokalt.

Det gror veldig bra her i Rogaland med spennende teknologier, nye grundere vokser fram og ikke minst endringer og nyvinning hos våre store tradisjonelle aktører i Olje og Gass. Det betyr mange nye muligheter til å skape enda flere møtepunkt for læring og nettverksbygging mellom aktørene lokalt, inkludert Universitetet.

 

Jeg gleder meg til veien videre for NFEA Rogaland (selv uten Ola).

 

Mvh.

Ivan Rott

Similar posts

Get notified on new articles from Eldor

Receive great articles written by our expert engineers. 

Subscribe to our blog